Kaikki on p*rseestä!

Matkustin junalla Joensuuhun, läheisessä penkissä istui nainen joka puhui puhelimeen ja valitti miten aikalailla kaikki on päin persettä. Hän hyppäsi junasta seuraavalla asemalla joten en tiedä muuttuiko puhelu positiivisemmaksi loppua kohden. Kiinnitin huomiota tapaan puhua.

”Yhteiskunta on perseestä.”

”Miehet on perseestä.”

”Miten mulla on aina pelkkiä ongelmia.”

”Pakko on kohta tulla jotakin hyvääkin vastaan kun elämä on potkinut niin pahasti päähän.” 

”Hyviäkään  juttuja ei pysty ajattelemaan koska loppujenlopuksi kaikki menee päin persettä.”

”Menen hakemaan työterveydestä saikkua kun nyt vituttaa niin ankarasti.”

Mietin mielessäni että oi oi, hän oikeasti uskoo että elämä vain tapahtuu hänelle eikä siihen pysty vaikuttamaan. Olisiko nyt kumminkin niin että se mihin fokusoidut se myös vahvistuu?  itse olen huomannut että jos ajattelee että kaikki on perseestä niin silloin kaikki on perseestä. Mitä jos ajattelisimmikin ongelmat oppimiskokemuksina?

 Ei ole varaa vuokraan? Miten olen tähän päätynyt ja mitä teen, jotta en ole enää koskaan tässä tilanteessa. Voisiko menneisyysdestä oppia jotain?

Parisuhde oli perseestä? Voiko sille tehdä jotakin että seuraava parisuhde olisi vähemmän perseestä tai jopa onnellinen?

 Rahat ei riitä mihinkään? Mistä tämä johtuu, olenko loppuelämäni P.A, vai onko mitään mahdollisuutta muuttaa tilannetta? Voisiko tästä vaikka oppia jotakin?!
Onko se nyt oikeasti niin että jollakin vain käy hyvä tuuri ja joku vain pystyy elämään onnellisempaa elämää, kun jollakin toisella menee kaikki päin persettä. Onkohan omilla ajatuksilla ja toimintamalleilla jotakin osuutta asiaan?

Uskon itse, että se, missä olemme tänään, on ajatuksiemme ja toimintamalliemme summa viimeisiltä vuosilta. Menneisyytemme ei päätä tulevaisuuttamme, vaan ne ajatukset ja toimintamallit mitä teemme tänään vaikuttavat huomiseen. Elämä on perseestä taikka elämä on ihanaa, miten ikinä ajattelemmekaan olemme oikessa.

Ps. VR Wifi yhteys on pers…tä koska se pätkäs. Toisaalta on se törkeen siistiä että junassa on Wifi yhteys.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Leave a reply